Konferencija "Prakse javne nabave država članica EU"

  • Slika /slike/Događanja-konferencije-sastanci/Opatija svibanj 2018/33186818_848091318723870_617148824334368768_o.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

17. i 18. svibnja 2018. godine u Opatiji je održana prva međunarodna konferencija na temu "Prakse javne nabave država članica EU".

Konferenciju je pozdravnim govorom otvorio Ivan Bubić državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu.

Cilj konferencije bilo je unapređenje primjene Zakona o javnoj nabavi te pozicioniranje i prepoznavanje javne nabave kao jednog od generatora razvoja gospodarstva Republike Hrvatske. Glavne teme konferencije bile su važnosti primjene kriterija ekonomski najpovoljnije ponude u kontekstu gospodarskog rasta i perspektive poduzetnika, primjeni postupaka koji omogućuju javnu nabavu inovativnih rješenja i zelene javne nabave, kao i rješavanje problema u primjeni i ocjeni kriterija kvalitete.

Na konferenciji su uz stručnjake iz Finske, Italije i Nizozemske sudjelovali i predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Agencije za reviziju sustava provedbe programa EU, InfoDoma, Narodnih novina te Hrvatske udruge poslodavaca.

Pisane vijesti