Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin

  • Slika /slike/Događanja-konferencije-sastanci/Opatija - plin.PNG
  • Slika
  • Slika

Skup je održan u Opatiji od 08. do 10. svibnja 2019 godine.

Zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu Maja Kuhar sudjelovala je na 34. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu stručnjaka za plin održanom od 8. do 10. svibnja 2019. godine u Opatiji s prezentacijom na temu "Izazovi postupaka javne nabave za opskrbu prirodnim plinom".

Ovaj skup održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH okupio je više od 600 sudionika iz 21 europske države, SAD-a i Kuvajta. Skupu su nazočili stručnjaci za plin i energetiku, menadžeri vodećih europskih energetskih kompanija, znanstvenici s uglednih hrvatskih i europskih sveučilišta, predstavnici transportera, dobavljača, opskrbljivača, proizvođača i distributera plina, kao i predstavnici velikih industrijskih potrošača plina te proizvođača i zastupnika plinske opreme iz zemlje i inozemstva. Bilo je zastupljeno 230 različitih plinskih i energetskih poduzeća i organizacija (od toga 90 inozemnih) a 50 izlagača (od kojih 16 iz inozemstva) predstavilo je svoju ponudu u izložbenom prostoru.

Zamjenica državnog tajnika sudjelovala je i u panel-diskusiji na temu "Tržište plina u EU i RH danas i izazovi u budućnosti". 

Pisane vijesti