Svečano otvaranje Twinning Light projekta “Podrška daljnjem razvoju i jačanju sustava središnje javne nabave unutar Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu”

Središnji državni ured za središnju javnu nabavu korisnik je projekta “Podrška daljnjem razvitku i jačanju sustava središnje javne nabave unutar Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu”. Svečano otvaranje projekta održat će se u utorak 29. studenog 2016. godine, u 11:00 sati, u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Središnji državni ured za središnju javnu nabavu korisnik je projekta “Podrška daljnjem razvitku i jačanju sustava središnje javne nabave unutar Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu”. Središnji državni ured osnovan je 2009. i središnje je tijelo koje provodi javnu nabavu u Republici Hrvatskoj. Ured provodi postupke nabave robe, usluga i javnih radova za sva središnja tijela državne uprave, te ostvaruje značajne uštede u Državnom proračunu kroz postizanje povoljnijih uvjeta kao i kroz administrativne uštede.
 
Opći cilj ovog Twinning Light projekta vrijednog 250.000,00 eura kojeg financira Europska unija jest poboljšanje učinkovitosti sustava središnje javne nabave u Republici Hrvatskoj u skladu sa zahtjevima Europske unije. Projekt se provodi u suradnji sa Saveznim Ministarstvom gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke kao Twinning light partnerom. Implementacijski period projekta traje šest mjeseci.
 
Svrha projekta je unaprjeđenje upravljanja nabavnim kategorijama tijekom cijeloživotnog ciklusa procesa javne nabave, kao i razvoj komunikacijske strategije i akcijskog plana povezanog sa svim dionicima i zainteresiranim stranama u kontekstu središnje nabave. Aktivnosti i rezultati projekta su od iznimne važnosti za Središnji državni ured za središnju javnu nabavu, posebice u svjetlu mjera Nacionalnog programa reformi za 2016. godinu kojima se povećava broj korisničkih institucija i nabavnih kategorija za koje Središnji državni ured za središnju javnu nabavu provodi postupak javne nabave.
 
Svečano otvaranje projekta održat će se u utorak 29. studenog 2016. godine, u 11:00 sati, u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Augusta Cesarca 4, Zagreb.
 
Gospođa Maja Kuhar, voditeljica projekta korisničke institucije, v.d. zamjenice državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, gospodin Tobias Bihler, predstavnik Saveznog Ministarstva gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke, gospođa Andrea Schwalm, zamjenica voditelja Odjela za pravno-konzularne poslove Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj i gosp. Mathias Mühle, voditelj projekta države članice obratit će se nazočnima.

Za više informacija:
Središnji državni ured za središnju javnu nabavu
Ulica Ivana Dežmana 6/II, 10000 Zagreb
Telefon +385 1 4599 831; e-pošta: pisarnica@sredisnjanabava.hr 

 


Pisane vijesti