Česta pitanja

1. Na korisnikovom vozilu jedan pneumatik se probušio te ga je potrebno popraviti (zakrpati). Smije li korisnik naručiti popravak gume na temelju okvirnog sporazuma?

Korisnik ne smije naručiti uslugu popravka (krpanja) pneumatika jer popravak pneumatika nije dio predmeta nabave nego ovu uslugu nabavlja samostalno mimo okvirnog sporazuma za nabavu pneumatika.

2. Smije li korisnik s adresom na području grada Zagreba naručiti gumu drugačijih dimenzija u odnosu na one iz troškovnika? U troškovniku za grupu 1 ne postoji guma odgovarajućih dimenzija a korisniku je potrebna. Npr. korisniku je potrebna guma za terenska vozila dimenzije (Š/V/P) 255/60/18 na području grupe 1 (Zagreb i Zagrebačka županije). Navedene gume nema u troškovniku u grupi 1 za terenska vozila ali niti u jednoj drugoj podskupini guma unutar grupe 1.

Korisnik smije nabaviti gumu navedenih dimenzija ali kao dodatnu stavku te mora provesti postupak mini nadmetanja.

3. Smije li korisnik naručiti tekućinu za stakla i metlice za brisače u sklopu sezonske promjene guma na temelju okvirnog sporazuma?

Korisnik ne smije naručivati tekućine za stakla i metlice za brisače jer nisu dio predmeta nabave nego ovu robu nabavlja mimo okvirnog sporazuma za nabavu pneumatika.

4. Smije li nam ponuditelj dodatno zaračunati izmjenu tlačnog ventila i uslugu balansa pri korištenju usluge zamjene guma iz troškovnika?

Ponuditelj ne smije dodatno zaračunati izmjenu tlačnog ventila i uslugu balansa pneumatika zato što su navedene usluge uključene u cijenu zamjene pneumatika.

5. Za zimske i ljetne gume koristimo iste naplatke/felge te ih je kod svake zamjene guma potrebno demontirati s postojeće gume i montirati na novu. Smije li nam ponuditelj zaračunati uslugu demontaže i montaže pneumatika na naplatak vozila?

Ponuditelj ne smije dodatno zaračunati uslugu demontaže i montaže pneumatika na naplatak vozila zato što je navedena usluga uključena u cijenu zamjene pneumatika.

6. Smije li korisnik naručiti gume za koje nije iskazao potrebe tijekom iskazivanja potreba i treba li za njih provesti mini nadmetanje?

Korisnici mogu nabavljati sve stavke troškovnika, odnosno sve modele pneumatika koji su ponuđeni, bez obzira na svoje iskazane potrebe. Ukoliko se modeli pneumatika za korisnikova vozila nalaze u stavkama troškovnika za pripadajuću „Grupu“, iste možete naručiti bez provođenja tzv. mini nadmetanja, a sukladno članku 5. Okvirnog sporazuma. Tzv. mini nadmetanje je potrebno provesti samo ako planirate nabavu pneumatika kojih nema u troškovniku za pripadajuću grupu.